torsdag 28 oktober 2010

Visheten

Har nu på sennatten och tidig morgon legat och tänkt på ett ord som finns i bibeln Predikaren 10:10. Överstättning från 1917, det står så här: Vishet är att göra allt på bästa sätt. Är det något jag känner stort behov av så är det vishet. Där visheten finns går ju allt så mycket lättare. Kraft o energi kan sparas i stället för att läggas på saker som görs fel och sägs fel.

Hur ska jag kunna få tag i den visheten? I bibeln står: Att frukta Herren är början till vishet....Ps 111:10, pred 10:10.

En händelse i bibeln som det står om i 1Kon 3:16- visar på en man som verkligen handlade i vishet.
Två kvinnor hade fått barn, när den ena en morgon vaknade så såg hon att hon hade legat ihjäl sin son, hon gick då och bytte barnet med den andra kvinnan, men den kvinnan upptäckte när hon vaknade att det inte var hennes barn som låg bredvid henne. Sen så sa båda att barnet var deras barn. De gick till Salomo (som var domare i det landet då) och han skulle då avgöra vems barn det var. Han säger då, vi hugger barnet mitt itu så får ni en del var. Då säger den kvinna som är barnets riktiga mor, ge barnet till den andra kvinnan, hellre det tänkte hon, än att barnet ska dö. Den andra kvinnan ville göra som han sa. Då förstod Salomo vem som var det barnets egentliga mor. VISHET ATT GÖRA ALLT PÅ BÄSTA SÄTT. SNABBT OCH LÄTT.

Gud hjälp mig att handla visligt idag och att göra allt på bästa sätt. AMEN

1 kommentar:

  1. ja tänk om man alltid kunde handla visligt i de olika situationer man möter, då tror ja man skulle besparas många tråkigheter...Vi får be om Guds hjälp i våra vardagliga beslut å sysslor oxå. Va stort

    SvaraRadera